Breaking News 16 januari 2014
Boek van de week (Literatuurplein): De waarheid over de zaak Harry Quebert

Vandaag in Breaking News de roman die afgelopen zomer de eerste Prix Tulipe won: een nieuwe Frans-Nederlandse prijs voor de beste Franse roman van het jaar. De waarheid over de zaak Harry Quebert verscheen kortgeleden in Nederlandse vertaling en werd prompt besproken in het Parool, De Morgen en Nu.nl. Deze week komt het boek binnen in de Bestseller60. Literatuurplein.nl maakt de roman Boek van de week.

 

'Een ongekend spannend boek over een schrijver met een writer’s block en een oude moord, met een snelle opening, een flinke dosis suspense en een troebele liefdesgeschiedenis.’ – Juryrapport Prix Tulipe

   EnigeEchteTwitter logo 2012    

 Volg Breaking News ook via Twitter

 

De waarheid over de zaak Harry Quebert

Joël Dicker

 

Harry2Deze titel werd niet eerder opgenomen in een NBD Biblion-abonnement (SO, Toptitel, Top10) of -snelservice (Express Titels).

Genre: Vertaalde fictie volwassenen

 

De uitgever over De waarheid over de zaak Harry Quebert: 
New York, voorjaar 2008. De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan writer's block -- en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen. Op Nola s lichaam ligt het manuscript van de roman die Quebert zijn doorbraak naar het grote publiek heeft bezorgd. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harry's huis in New Hampshire om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht.

 

In De waarheid over de zaak Harry Quebert verbindt Joël Dicker op indrukwekkende wijze een intrigerende moordzaak met een gevoelig geschreven verhaal over schrijverschap, onzekerheid, ambitie, vriendschap en liefde. 

 

Noël Dicker (Genève, 1985) studeerde rechten in Genève. De waarheid over de zaak Harry Quebert is zijn tweede roman. Afgelopen jaar werd het boek genomineerd voor de Prix Goncourt en won het de Grand Prix du Roman de l'Académie Française en de Prix Goncourt des Lycéens. In Nederland ontving Dicker voor dit boek de Prix Tulipe, een nieuwe Frans-Nederlandse prijs voor de beste Franse roman van het jaar.

 

Productinformatie:

Medium: boek

Uitgever: De Bezige Bij

Uitvoering: 608 blz, 23 cm, paperback

Prijs: 19,90

NBD Biblion Prijs: 20,53 incl. bindkosten en excl. verzendkosten

ISBN: 9789023477600

BRNS Bestelnummer: 2014032798

 

Klik hier om via AIDA te bestellen >>>

 

NwBestelknop_BreakingNews

 

 

 

Aanbod geldig van donderdag 16 januari 10.00 uur tot vrijdag 17 januari 10.00 uur.

!footertekst

 

NBD Biblion | Huygensstraat 1 | 2721 LT Zoetermeer | Postbus 7454 | 2701 AL Zoetermeer
T (079) 344 0344 | F (079) 344 0343 | E nieuwsbrief@nbdbiblion.nl | I http://www.nbdbiblion.nl/ |