Breaking News 28 januari 2014
Lockdown: hoe overleeft een Nederlander achter de tralies in Alabama?

Vandaag in Breaking News het relaas van een Nederlander die al ruim 8 jaar vast zit in een gevangenis in het conservatieve Alabama: Lockdown. Edward Kleine, State Prison #249317. Het boek verscheen halverwege vorige week en werd direct besproken in RTL Late Night, Dit is de dag, de Telegraaf, regionale pers en SBS Hart van Nederland. Cappuccino en Crimesite volgden afgelopen weekend. En meer staat op stapel: o.a. een grote reportage in de Panorama van komende week. 

   EnigeEchteTwitter logo 2012    

 Volg Breaking News ook via Twitter

 

Lockdown. Edward Kleine, State Prison #249317

Jeroen Langelaar

 

LockdownDeze titel werd niet eerder opgenomen in een NBD Biblion-abonnement (SO, Toptitel, Top10) of -snelservice (Express Titels).

Genre: Non-fictie volwassenen; True crime

 

De uitgever over Lockdown: 
Gewelddadige bendeleden, homoseksuele serieverkrachters en autoritaire cipiers. Hoe overleeft een Nederlander achter tralies in het Diepe Zuiden van de Verenigde Staten? Edward Kleine belandde in een nachtmerrie.
Na een avond stappen rijdt Nederlander Edward Kleine in Alabama per ongeluk een voetganger dood. Hij wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig (!) jaar. Dat is zelfs voor Amerikaanse begrippen een uitzonderlijk hoge straf. Achter de tralies maakt de Nederlander kennis met de inktzwarte achterkant van de American Dream.
In de media en in de politiek leidde de zaak-Edward Kleine tot ophef en Kamervragen. Waarom kreeg Kleine de maximale gevangenisstraf, terwijl vergelijkbare zaken zijn afgehandeld met vijf tot zeven jaar? Zijn er fouten gemaakt tijdens de rechtszaak? En hoe houdt hij zich als Nederlander overeind tussen Amerikaanse gangs en draaideurcriminelen?
Inmiddels zit Edward Kleine nu ruim acht jaar vast. Journalist Jeroen Langelaar zocht hem op in zijn gevangenis in Alabama. Hij sprak met vele betrokkenen in een poging de feiten boven tafel te krijgen.
Gezien door de ogen van een gewone Nederlandse man die uit het niets in een nachtmerrie belandde, biedt dit boek een ontluisterende blik achter de schermen van het rechtssysteem en gevangenisregime in het conservatieve Alabama. Een betrokkene zei: 'Als hij een neger had doodgereden was er niks aan de hand geweest...'
Uit het voorwoord door Max Westerman, voormalig Amerika-correspondent RTL-Nieuws: 'Een ontluisterende inkijk in het rechtsstelsel en gevangeniswezen van de Amerikanen. Met een Nederlander als tragische hoofdfiguur. Een echte page-turner.'

Jeroen Langelaar (1986) is journalist. Hij werkte als onder meer voor Elsevier, Leidsch Dagblad, KRO en Elite Traveler Magazine in New York. 

 

Productinformatie:

Medium: boek

Uitgever:Just Publishers

Uitvoering: 256 blz, 21 cm, paperback

Prijs: 18,95

NBD Biblion Prijs: 19,77 incl. bindkosten en excl. verzendkosten

ISBN: 9789089752772

BRNS Bestelnummer: 2014053952

 

Klik hier om via AIDA te bestellen >>>

 

NwBestelknop_BreakingNews

 

 

 

Aanbod geldig van dinsdag 28 januari 10.00 uur tot woensdag 29 januari 10.00 uur.

!footertekst

 

NBD Biblion | Huygensstraat 1 | 2721 LT Zoetermeer | Postbus 7454 | 2701 AL Zoetermeer
T (079) 344 0344 | F (079) 344 0343 | E nieuwsbrief@nbdbiblion.nl | I http://www.nbdbiblion.nl/ |