Breaking News 11 februari 2014
Yasmina Reza's Gelukkig de gelukkigen: 'Een verschrikkelijk goed boek.'

Vandaag in Breaking News de roman Gelukkig de gelukkigen van Yasmina Reza. Het boek is besproken in o.a. Elsevier, NRC Handelsblad, Parool en op Nu.nl. Margot Dijkgraaf vond het een 'verrukkelijk boek', Anne Jongeling beschreef het als 'scherp, veelzijdig, geestig' en Thomas Verbogt meldt:

 

'Het is een verschrikkelijk goed boek. Van bijna elk gesprek, elke situatie maakt ze superieur een black comedy.' - Parool

   EnigeEchteTwitter logo 2012    

 Volg Breaking News ook via Twitter

 

Gelukkig de gelukkigen

Yasmina Reza

 

GelukkigDeze titel werd niet eerder opgenomen in een NBD Biblion-abonnement (SO, Toptitel, Top10) of -snelservice (Express Titels).

Genre: Vertaalde fictie volwassenen

 

De uitgever over Gelukkig de gelukkigen: 

Een meesterlijke roman over het diepgewortelde verlangen om bemind en begrepen te worden, al is het maar voor één keer.


Achttien onderling met elkaar verbonden personages geven een inkijk in hun ogenschijnlijk normale leven en hun streven naar geluk, iets wat vaak tot absurde situaties leidt. `Gelukkig de beminden en de minnaars en zij die zonder liefde kunnen. Gelukkig de gelukkigen.' Alle achttien zouden graag dit citaat van Jorge Luis Borges willen omarmen, maar het lukt de personages vooral om het omgekeerde te bereiken. Verschillende relaties passeren de revue -echtelijke en buitenechtelijke, seksuele en platonische- waarbij de moeilijkheden die bij intieme verhoudingen horen haarscherp in beeld komen. De monologen, situaties en emoties, vaak vol humor, zijn elke keer weer verbluffend, én herkenbaar.

Gelukkig de gelukkigen is een meesterlijke roman over de angst voor eenzaamheid en het diepgewortelde verlangen om bemind en begrepen te worden, al is het maar voor één keer.

 

Yasmina Reza woont in Parijs en schrijft toneelstukken, scenario's en romans, die zowel bij het publiek als bij critici warm onthaal vinden. Met haar debuut, het toneelstuk Conversations après un enterrement uit 1987, won ze de Molière-prijs voor de beste toneelauteur. In 2005 werd haar de Welt-Literaturpreis toegekend. Ook won ze tweemaal de Laurence Olivier Award en de Tony Award.

 

Productinformatie:

Medium: boek

Uitgever: De Bezige Bij

Uitvoering: 208 blz, 20 cm., paperback

Prijs: 17,90

NBD Biblion Prijs: 18,92 incl. bindkosten en excl. verzendkosten

ISBN: 9789023484318

BRNS Bestelnummer: 2014075712

 

Klik hier om via AIDA te bestellen >>>

 

NwBestelknop_BreakingNews

 

 

 

Aanbod geldig van dinsdag 11 februari 10.00 uur tot woensdag 12 februari 10.00 uur.

!footertekst

 

NBD Biblion | Huygensstraat 1 | 2721 LT Zoetermeer | Postbus 7454 | 2701 AL Zoetermeer
T (079) 344 0344 | F (079) 344 0343 | E nieuwsbrief@nbdbiblion.nl | I http://www.nbdbiblion.nl/ |