Breaking News 21 februari 2014
Vrijheid: eerste deel van Hilary Mantels trilogie Een veiliger oord

Vandaag in Breaking News historische fictie van de auteur die tweemaal achter elkaar de Man Booker Prize won met haar romans over Oliver Cromwell. Nu.nl recenseerde Vrijheid al voor verschijnen. Vorige week bespraken Trouw, de Volkskrant, NRC Handelsblad, De Standaard en Tros Nieuwsshow het boek. Voor deze week laat Elsevier als eerste van zich horen: 'Mantel excelleert in de historische roman'.

 

'Mantels stijl is beeldend en op de huid. [...] Een drama met actualiteitswaarde.' - nu.nl

   EnigeEchteTwitter logo 2012    

 Volg Breaking News ook via Twitter

 

Vrijheid (Een veiliger oord deel 1)

Hilary Mantel

 

Hilary MantelDeze titel werd niet opgenomen in een NBD Biblion-abonnement (SO, Toptitel, Top10). In week 5 was het boek te bestellen als Express Titel.

Genre: Vertaalde fictie volwassenen

 

De uitgever over Vrijheid: 

We schrijven de opmaat naar de Franse Revolutie: de lege staatskas, het onvermogen van de koning om die weer te vullen, zijn besluiteloosheid, de hongersnood en de idioot hoge broodprijzen, de onvrede onder de burgers, de weigering van de boeren om hun herendeel te vervullen, de steeds luider wordende roep van burgers om stemrecht...
In deze explosieve sfeer groeien drie jongens op, die elkaar ontmoeten als ze gaan studeren in Parijs: Desmoulins, Danton en Robespierre.
Mantel schetst de jonge jaren van deze mannen, waar ze vandaan komen en hoe ze hun mening vormen in deze tumultueuze tijd, en laat zien hoe ze worden tot de kopstukken van de Franse Revolutie zoals wij ze nu kennen.
Mantel beschrijft burgers en werklieden die niet langer genoegen nemen met de verdeeldheid van de standen en de oneerlijke rechtsstaat, en als lezer ervaar je dat alsof je waarnemer bent, en dat het logisch is om 'revolutie!' te roepen en met z'n allen naar de Bastille te gaan. 

 

Hilary Mantel schreef elf romans en won tweemaal de Man Booker Prize. Met Wolf Hall brak ze internationaal definitief door; het boek werd uitgegeven in 32 landen. Een veiliger oord, een monumentale roman over de Franse Revolutie, schreef ze al eerder. Dit eerste deel, Vrijheid, wordt gevolgd door de delen Gelijkheid en Broederschap.

 

Productinformatie:

Medium: boek

Uitgever: Signatuur

Uitvoering: 272 blz, 22 cm., gebonden

Prijs: 19,95

NBD Biblion Prijs: 20,57 incl. bindkosten en excl. verzendkosten

ISBN: 9789056724702

BRNS Bestelnummer: 2014080720

 

Klik hier om via AIDA te bestellen >>>

 

NwBestelknop_BreakingNews

 

 

 

Aanbod geldig van vrijdag 21 februari 10.00 uur tot maandag 24 februari 10.00 uur.

!footertekst

 

NBD Biblion | Huygensstraat 1 | 2721 LT Zoetermeer | Postbus 7454 | 2701 AL Zoetermeer
T (079) 344 0344 | F (079) 344 0343 | E nieuwsbrief@nbdbiblion.nl | I http://www.nbdbiblion.nl/ |