Breaking News 27 februari 2014
DWDD-Boek van de Maand: Meester Mitraillette van Jan Vantoortelboom

Vandaag in Breaking News het boek dat dinsdagavond bij De Wereld Draait Door op tafel kwam als Boek van de Maand: Meester Mitraillette van Jan Vantoortelboom. In de woorden van Monique Burger van het DWDD-boekenpanel: 'Een boek waarvan wij alle vier diep, diep onder de indruk waren. Vanaf de eerste bladzijde houdt het je in zijn greep. Het is prachtig, het is ontroerend, het is vertederend, alle grote thema’s zitten er in. En zo ontzettend mooi geschreven.'

 

‘In zijn tweede roman geeft [Vantoortelboom] opnieuw blijk van talent: zijn evocatieve proza verplaatst de lezer meteen naar Vlaanderen ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.’ - Trouw

 

De andere drie besproken titels staan komende dinsdag in de nieuwsbrief M'zine. Bovendien kunt u een van de drie titels, Hotel De Grote L van Sjoerd Kuyper, binnen enkele dagen in de uitleen hebben wanneer u bestelt bij onze bibliotheekboekhandel. Via deze snelservice is een ruime voorraad aan ingewerkte exemplaren direct leverbaar.

   EnigeEchteTwitter logo 2012    

 Volg Breaking News ook via Twitter

 

Meester Mitraillette

Jan Vantoortelboom

 

Meester MitrailletteDeze titel werd niet eerder opgenomen in een NBD Biblion-abonnement (SO, Toptitel, Top10) of -snelservice (Express Titels).

Genre: Fictie volwassenen

 

De uitgever over Meester Mitraillette: 

De Eerste Wereldoorlog: een jonge schoolmeester belandt in de loopgraven, omdat hij in zijn dorp getuige is geweest van zaken die het daglicht niet kunnen velen. Als hij deserteert om zijn geliefde te zoeken wordt hij veroordeeld tot het vuurpeloton.

Vantoortelboom laat op onnavolgbare wijze zien hoe schuldgevoelens een leven kunnen ontwrichten.

 

Jan Vantoortelboom (1975) is geboren te Torhout, België, en opgegroeid in Elverdinge. Na de studie Germaanse Filologie aan de Universiteit Gent is hij via een reeks omzwervingen in het onderwijs beland. Hij woont en werkt in Zeeuws-Vlaanderen. In 2011 debuteerde hij met de bekroonde roman De verzonken jongen. Het boek won De Bronzen Uil 2011, de Prijs Letterkunde West-Vlaanderen 2012, en stond op de shortlist voor de Zeeuwse Boekenprijs 2011.

 


 

Productinformatie:

Medium: boek

Uitgever: Atlas Contact

Uitvoering: 304 blz., 20 cm., paperback

Prijs: 21,95

NBD Biblion Prijs: 22,17 incl. bindkosten en excl. verzendkosten

ISBN: 9789025437312

BRNS Bestelnummer: 2014091185

 

Klik hier om via AIDA te bestellen >>>

 

NwBestelknop_BreakingNews

 

 

 

Aanbod geldig van donderdag 27 februari 10.00 uur tot vrijdag 28 februari 10.00 uur.

!footertekst

 

NBD Biblion | Huygensstraat 1 | 2721 LT Zoetermeer | Postbus 7454 | 2701 AL Zoetermeer
T (079) 344 0344 | F (079) 344 0343 | E nieuwsbrief@nbdbiblion.nl | I http://www.nbdbiblion.nl/ |