Breaking News 4 maart 2014
De zevende van Jan van Mersbergen: De laatste ontsnapping

Vandaag in Breaking News de zevende roman van Jan van Mersbergen, wiens vorige boek op vele nominaties en een bekroning werd onthaald. De laatste ontsnapping verscheen begin vorige week en werd al besproken in NRC, De Groene Amsterdammer, Elsevier, de Volkskrant en Trouw. Naar verwachting volgen nog Vrij Nederland, Opium Radio en Nooit meer slapen. En tijdens de Boekenweek belooft de uitgever "een geruchtmakende presentatie door Das Magazin, met bijdragen (o.v.) Herman Koch, Maartje Wortel en Alex Boogers".

 

'Een roman gesteld in koele, klare taal over mannelijke bondgenootschappen tussen knoestige zwijgers en verholen zwelgers'- Marja Pruis, De Groene Amsterdammer

   EnigeEchteTwitter logo 2012    

 Volg Breaking News ook via Twitter

 

De laatste ontsnapping

Jan van Mersbergen

 

MersbergenDeze titel werd niet opgenomen in een NBD Biblion-abonnement (SO, Toptitel, Top10). In week 5 was het boek te bestellen als Express Titel.

Genre: Fictie volwassenen

 

De uitgever over De laatste ontsnapping: 

Welke waarde heeft vrijheid als je volledig ongebonden bent?

 

'Jij bent mijn vader,' zegt de jongen aan de telefoon. Hij heet Deedee en is tien jaar. Wat betekenen familiebanden als je elkaar nog nooit gezien hebt?

De vader vluchtte ooit voor de dienstplicht uit voormalig Joegoslaviƫ en treedt al jaren op in het nachtleven van Amsterdam met een ontsnappingsact, waarbij hij zich aan een stoel laat vastbinden en vrij moet zien te komen. Na het eerste telefoontje van de tienjarige jongen dringt het nieuws nog niet tot hem door. Neemt iemand hem in de maling? Na het tweede telefoontje ontmoeten ze elkaar. Nu hij de jongen voor het eerst ziet, weet hij het zeker: Deedee lijkt sprekend op zijn jongere broer, die in Joegoslaviƫ achterbleef en wel ging vechten.
Tijdens een verblijf aan de Zuid-Franse kust, waar de ontsnappingskunstenaar is uitgenodigd om op te treden, wordt duidelijk dat er meer speelt dan alleen de band met zijn zoon.
  

Jan van Mersbergen debuteerde in 2001 met de roman De grasbijter, waarmee hij genomineerd werd voor de DebutantenPrijs. Zes romans volgden, waaronder Pamplona (2007) en Zo begint het (2009). Met Naar de overkant van de nacht (2011) won hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs, werd hij genomineerd voor de AKO-Literatuurprijs 2012 en de Gouden Uil 2012, en bereikte hij de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2012. Aan een verfilming wordt gewerkt. Zijn werk verschijnt onder andere in Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Turkije.

 

Productinformatie:

Medium: boek

Uitgever: Cossee

Uitvoering: 208 blz, 20 cm., paperback

Prijs: 18,90

NBD Biblion Prijs: 19,73 incl. bindkosten en excl. verzendkosten

ISBN: 9789059364691

BRNS Bestelnummer: 2014101608

 

Klik hier om via AIDA te bestellen >>>

 

NwBestelknop_BreakingNews

 

 

 

Aanbod geldig van dinsdag 4 maart 10.00 uur tot woensdag 5 maart 10.00 uur.

!footertekst

 

NBD Biblion | Huygensstraat 1 | 2721 LT Zoetermeer | Postbus 7454 | 2701 AL Zoetermeer
T (079) 344 0344 | F (079) 344 0343 | E nieuwsbrief@nbdbiblion.nl | I http://www.nbdbiblion.nl/ |