Breaking News 16 mei 2014
Kroongetuige DNA bij Pauw & Witteman

Vandaag in Breaking News een dikke pil over 25 opmerkelijke Nederlandse (straf)zaken waarin DNA-onderzoek voor een doorbraak zorgde. Het zojuist verschenen boek stond al garant voor een spraakmakende aflevering van Pauw & Witteman. Tot nu toe hebben onder meer Trouw, Telegraaf, Reformatorisch Dagblad, Elsevier, Een vandaag en Hart van Nederland aandacht aan het boek besteed.

   EnigeEchteTwitter logo 2012    

 Volg Breaking News ook via Twitter

 

Kroongetuige DNA. Onzichtbaar spoor in spraakmakende zaken

Lex Meulenbroek en Paul Poley

 

KroongetuigeDNADeze titel werd niet eerder opgenomen in een NBD Biblion-abonnement (SO, Toptitel, Top10) of -snelservice (Express Titels).

Genre: Non-fictie volwassenen; True crime, Forensisch onderzoek, Moleculaire biologie

 

De uitgever over Kroongetuige DNA: 

Forensisch DNA-onderzoek in Nederland verklaard aan de hand van 25 zaken, zoals de WTC-verkrachter, de moordzaken Andrea Luten en Marianne Vaatstra, en de vliegtuigramp in Tripoli.

 

In september 1984 ontdekte de Britse geneticus Alec Jeffreys dat er in ons DNA plekken zijn die van persoon tot persoon sterk verschillen. Die ontdekking van het 'DNA-profiel' zette het misdaad- en identificatieonderzoek volledig op zijn kop. De ontwikkeling die het forensisch DNA-onderzoek daarna doormaakte is indrukwekkend: het is moeilijk voorstelbaar dat nog geen dertig jaar geleden DNA pas voor het eerst werd gebruikt om een misdrijf op te lossen.

Lex Meulenbroek en Paul Poley hebben die stormachtige ontwikkeling in kaart gebracht aan de hand van geruchtmakende misdrijven zoals de moorden op Andrea Luten, Willem Endstra, het Rozenmeisje en Marianne Vaatstra - zaken die telkens een verdere stap in het DNA-onderzoek markeren. Via persoonlijke verhalen van nabestaanden, politiefunctionarissen, DNA-deskundigen, officieren van justitie, advocaten, rechters en andere betrokkenen laten ze zien hoe het DNA-profiel steeds weer én steeds meer een cruciale rol speelt bij het oplossen van zaken. De verhalen zijn niet alleen zeer informatief, maar vaak ook ronduit aangrijpend.

Kroongetuige DNA is een meeslepend boek, dat een unieke inkijk biedt in de wereld van het forensisch DNA-onderzoek in Nederland.

Lex Meulenbroek (1962) is deskundige biologische sporen en DNA-onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut en schrijver van de standaardwerken De essenties van forensisch biologisch onderzoek en Forensisch DNA-onderzoek in de (strafrecht)praktijk. Paul Poley (1978) is tekstschrijver. 

 

Productinformatie:

Medium: boek

Uitgever: Bezige Bij

Uitvoering: 480 blz, 22 cm., paperback

Prijs: 24,90

NBD Biblion Prijs: 24,54 incl. bindkosten en excl. verzendkosten

ISBN: 9789023489320

BRNS Bestelnummer: 2014203177

 

Klik hier om via AIDA te bestellen >>>

 

NwBestelknop_BreakingNews

 

 

 

Aanbod geldig van vrijdag 16 mei 10.00 uur tot maandag 19 mei 10.00 uur.

!footertekst

 

NBD Biblion | Huygensstraat 1 | 2721 LT Zoetermeer | Postbus 7454 | 2701 AL Zoetermeer
T (079) 344 0344 | F (079) 344 0343 | E nieuwsbrief@nbdbiblion.nl | I http://www.nbdbiblion.nl/ |