Breaking News 11 juni 2014
De sneeuwkoningin: nieuwe roman van Michael Cunningham

Vandaag in Breaking News de nieuwe roman van de auteur van De uren. Michael Cunningham is momenteel in Nederland en is o.a. te gast bij het John Adams Institute en Borderkitchen. De sneeuwkoningin werd al besproken in Humo, Nooit meer slapen, Tros Nieuwsshow en de regionale HDC-pers. De afgelopen week plaatsten de Volkskrant en Trouw prachtige recensies. NRC Handelsblad volgt binnenkort met een uitgebreid interview.

 

'Groot psychologisch inzicht en observatievermogen (...) proza dat sprankelt van taalplezier' - HDC Media.

   EnigeEchteTwitter logo 2012    

 Volg Breaking News ook via Twitter

 

De sneeuwkoningin

Michael Cunningham

 

SneeuwkoninginDeze titel werd niet eerder opgenomen in een NBD Biblion-abonnement (SO, Toptitel, Top10). Het boek was als Express Titel te bestellen in week 19.

Genre: Vertaalde fictie volwassenen

 

De uitgever over De sneeuwkoningin: 

Cunningham zit zijn personages dicht op de huid en overrompelt de lezer met de intensiteit van zijn pen.

 

Sinds hun moeder door de bliksem werd getroffen, zijn haar twee zoons in de ban van tekenen van hogerhand.

Barrett gelooft niet in God, maar begint te twijfelen aan zijn afwijzing van het geloof, nadat hij een visioen heeft aanschouwd aan de nachtelijke hemel van New York.

Zijn broer Tyler, die op het punt staat met zijn doodzieke geliefde Beth te trouwen, maakt zijn eigen worsteling door: hij probeert het perfecte lied te schrijven, een lied dat in woorden en melodie zijn eeuwige liefde voor haar uitdrukt, maar dat steeds net buiten zijn bereik blijft. Beiden hebben vrede met Beths naderende einde, maar als er onverwacht verbetering in haar situatie lijkt te komen, worden ze alle drie overvallen door tegenstrijdige gevoelens van hoop, schuld en ontgoocheling.

In De sneeuwkoningin volgen we Barrett en Tyler, en de mensen die hen omringen, op hun zoektocht naar zingeving. Michael Cunningham zit zijn personages dicht op de huid en overrompelt de lezer met de intensiteit van zijn pen. Tegelijk brengt hij met deze roman een eerbetoon aan de kracht van literatuur, van op papier opgeroepen werelden.

Michael Cunningham (1952) is een van de grote schrijvers van het moderne, westerse levensgevoel. Hij werd beroemd met zijn bestsellers Bloedverwanten, Huis aan het einde van de wereld, De uren, Stralende dagen en Bij het vallen van de avond. Voor De uren ontving hij zowel de Pulitzer Prize als de PEN/Faulkner Award. Hij woont in New York.

 

Productinformatie:

Medium: boek

Uitgever: Prometheus

Uitvoering: 256 blz., 20 cm., paperback

Prijs: 19,95

NBD Biblion Prijs: 20,57 incl. bindkosten en excl. verzendkosten

ISBN: 9789044626117

BRNS Bestelnummer: 2014244903

 

Klik hier om via AIDA te bestellen >>>

 

NwBestelknop_BreakingNews

 

 

 

Aanbod geldig van woensdag 11 juni 10:00 uur tot donderdag 12 juni 10:00 uur.

!footertekst

 

NBD Biblion | Huygensstraat 1 | 2721 LT Zoetermeer | Postbus 7454 | 2701 AL Zoetermeer
T (079) 344 0344 | F (079) 344 0343 | E nieuwsbrief@nbdbiblion.nl | I http://www.nbdbiblion.nl/ |