Breaking News 20 juni 2014
Spraakmakend debuut van omstreden Deense dichter met Palestijnse wortels

Vandaag in Breaking News het debuut van Yahya Hassan, dat in Denemarken veel commotie teweegbracht en tot ongekende verkoopcijfers leidde. In het autobiografische Gedichten levert Hassan kritiek op het migrantenmilieu van zijn ouders en op de islam.

Nieuwsuur wijdde begin deze maand een deel van de uitzending aan Hassan. DeTelegraaf, Trouw, Nu.nl en de Volkskrant recenseerden het boek kort na verschijnen. Afgelopen weekend besprak Remco Campert de bundel in Nooit meer slapen en verklaarde dagblad Standaard de auteur tot Fenomeen van de Week. 

 

'Zijn debuutbundel is met recht een sensatie te noemen. De heftige taal, extreme situaties en uitgesproken opvattingen grijpen de lezer bij de lurven... Grote gevoelens, wrange humor en ontroerende details.' ─ de Volkskrant

    EnigeEchteTwitter logo 2012    

 Volg Breaking News ook via Twitter

 

Gedichten

Yahya Hassan

 

Hassan

Deze titel werd niet eerder opgenomen in een NBD Biblion-abonnement (SO, Toptitel, Top10) of -snelservice (Express Titels).

Genre: Non-fictie volwassenen; Poëzie

 

De uitgever over Gedichten: 

Hassan vertelt een intens verhaal, dat compassie en verontwaardiging oproept en tegelijk belangrijke maatschappelijke problemen aansnijdt

 

Yahya Hassans debuut is zijn levensverhaal in gedichten: een aangrijpend coming-of-ageverhaal van een jonge Palestijnse immigrantenzoon, die teleurgesteld en boos is omdat hij zich in de steek gelaten voelt door zijn ouders. In directe bewoordingen beschrijft hij hoe zijn vader hem mishandelt en zijn moeder haar hoofd afwendt, en hoe hij zijn jongere broers en zussen probeert te beschermen tegen het geweld van zijn vader. Hassans autobiografische dichtbundel is een aanklacht tegen zijn ouders, maar ook tegen moslimimmigranten in het algemeen, die volgens hem met de Koran in de hand alles doen wat de Koran verbiedt. Met een virtuoos gevoel voor ritme en klank, rauwe en pure woorden, prachtige taalvondsten en scherpe observaties brengt Hassan een intens verhaal, dat compassie en verontwaardiging oproept en tegelijk belangrijke maatschappelijke problemen aansnijdt.

 

Yahya Hassan (Aarhus, 1995) is de zoon van Palestijnse ouders die in de jaren tachtig vanuit een vluchtelingenkamp naar Denemarken emigreerden. Hassan groeide op in een achterstandswijk en kwam op dertienjarige leeftijd in een internaat voor probleemjongeren terecht. Daar ontwikkelde hij een grote belangstelling voor literatuur en hij begon gedichten te schrijven.

Zijn debuutbundel werd lovend en als literair vernieuwend ontvangen door de Deense pers en maakte veel discussie los over de immigratieproblematiek. Er werden in Denemarken meer dan 100.000 exemplaren van verkocht en het werd met diverse literaire prijzen bekroond, waaronder de prestigieuze Deense debutantenprijs.

 

Productinformatie:

Medium: boek

Uitgever: De Bezige Bij

Uitvoering: 176 blz. 20 cm., paperback

Prijs: 15,00

NBD Biblion Prijs: 16,60 incl. bindkosten en excl. verzendkosten

ISBN: 9789023485957

BRNS Bestelnummer: 2014250019

 

Klik hier om via AIDA te bestellen >>>

 

NwBestelknop_BreakingNews

 

 

 

Aanbod geldig van vrijdag 20 juni 10:00 uur tot maandag 23 juni 10:00 uur.

!footertekst

 

NBD Biblion | Huygensstraat 1 | 2721 LT Zoetermeer | Postbus 7454 | 2701 AL Zoetermeer
T (079) 344 0344 | F (079) 344 0343 | E nieuwsbrief@nbdbiblion.nl | I http://www.nbdbiblion.nl/ |