Breaking News 9 oktober 2014
Lof voor Nausicaa Marbes roman Smeergeld

Vandaag in Breaking News de roman Smeergeld van Nausicaa Marbe. Noog geen week geleden verschenen en de dagbladen Parool, Trouw en De Telegraaf besteedden al aandacht aan de roman in de boekenrubrieken. De auteur was te gast in het tv-programma WNL op Zondag. Ingrid Hoogervorst besprak de roman in het radioprogramma Tros Nieuwsshow. Nog meer persaandacht volgt in Knetterende Letteren, Nooit meer slapen, de Volkskrant en NRC Handelsblad.

 

"Herman Koch heeft er een geduchte concurrent bij" - Trouw

   EnigeEchteTwitter logo 2012    

 Volg Breaking News ook via Twitter

 

Smeergeld

Nausicaa Marbe

 

SmeergeldDeze titel werd niet eerder opgenomen in een NBD Biblion-abonnement (SO, Toptitel, Top10) of -snelservice (Express Titels).

Genre: Fictie volwassenen

 

De uitgever over Smeergeld: 
Een onweerstaanbare pageturner over ontrouw, corruptie en ouderschap, en over keuzes die we in het leven liever niet willen maken.

 

In een fraai huis in Haarlem wonen Job en Gaby van Emmerik met hun twee puberende kinderen en een oude hond. Job is zijn baan als stadsbouwmeester kwijtgeraakt toen hij op het punt stond een fraudeaffaire in de lokale politiek te onthullen. Wandelend met de hond in de Haarlemmerhout brengt hij zijn dagen door, tot groot ongenoegen van Gaby, die gebukt gaat onder geldzorgen waar Job zich weinig van aantrekt.
Een jaar na Jobs ontslag duikt ineens een oude bekende uit Oost-Europa op, een vrouw die Jobs leven nog verder zou kunnen verwoesten, maar die een innige vriendschap met Gaby sluit. Bovendien voorziet zij het gezin van riante financiële hulp. Als de vrouw hem met slinkse intriges steeds verder in een wurggreep trekt, beseft Job dat hij een manier zal moeten vinden om haar uit zijn leven te laten verdwijnen - desnoods buiten de wet om.
Smeergeld is een schitterende, bijzonder spannende zedenroman van een begenadigd schrijver, over de keuzes die we in het leven liever niet willen maken. Een onweerstaanbare pageturner over liefde en ontrouw, oprechtheid en corruptie, huwelijk en ouderschap - tegen de achtergrond van een grote persoonlijke en maatschappelijke crisis.

Nausicaa Marbe (Boekarest, 1963) werd in 1998 in één klap bekend door haar roman Mândraga, waarvoor zij het Charlotte Köhler Stipendium ontving. In de loop der jaren ontwikkelde zij zich tot een van de meest spraakmakende columnisten van Nederland, aanvankelijk bij de Volkskrant, tegenwoordig in De Telegraaf. Met Smeergeld keert zij definitief terug naar haar grote liefde, de roman.

 

Productinformatie:

Medium: boek

Uitgever: Prometheus

Uitvoering: 320 blz, 21 cm., paperback

Prijs: 19,95

NBD Biblion Prijs: 20,57 incl. bindkosten en excl. verzendkosten

ISBN: 9789044624823

BRNS Bestelnummer: 2014414618

 

Klik hier om via AIDA te bestellen >>>

 

NwBestelknop_BreakingNews

 

 

 

Aanbod geldig van donderdag 9 oktober 10.00 uur tot vrijdag 10 oktober 10.00 uur.

!footertekst

 

NBD Biblion | Huygensstraat 1 | 2721 LT Zoetermeer | Postbus 7454 | 2701 AL Zoetermeer
T (079) 344 0344 | F (079) 344 0343 | E nieuwsbrief@nbdbiblion.nl | I http://www.nbdbiblion.nl/ |