Breaking News 9 april 2015
DWDD-Boek van de Maand: Jens Christian Grøndahls Portret van een man

Vandaag in Breaking News, want sinds vandaag weer leverbaar: het boek dat vorige week dinsdag door het boekenpanel van De Wereld Draait Door werd gekozen tot Boek van de maand maart: Portret van een man van Jens Christian Grøndahl.

 

Het boekenpanel, met op kop Casper Luckerhof, prees het boek o.a. met de de termen: 'stilistisch sterk' en 'een instant klassieker'.

 EnigeEchteTwitter logo 2012

  Volg Breaking News ook via Twitter

          

Portret van een man

Jens Christian Grøndahl

 

GrondahlDeze titel is niet opgenomen in het Standing Order- en Toptitelabonnement, maar wordt wel uitgeleverd in het Top10-abonnement van volgende week. In week 10 is het boek aangeboden als Express Titel.

Genre: Vertaalde fictie volwassenen

 

De uitgever over Portret van een man:

In Portret van een man blikt de hoofdpersoon terug op zijn leven aan de hand van de vrouwen die daarin een belangrijke en vormende rol hebben gespeeld. Als jonge man wordt hij zo aangegrepen door de dood van zijn moeder dat hij op zoek gaat naar meer betekenis in zijn leven. Een van zijn leraressen inspireert hem en laat hem kennismaken met kunst en literatuur; er gaat een wereld voor hem open. Hij zit vol idealen en denkt de wereld iets te kunnen bieden door ook leraar te worden. Wanneer hij jaren later terugkijkt op een serie mislukte relaties, heeft hij het gevoel dat hij is weggedreven van zichzelf. In de loop der jaren is hij de passie verloren die hem altijd voortdreef. Juist dan ontmoet hij wederom een vrouw, veel jonger dan hij, die iets wezenlijks in hem weet te raken. 

Portret van een man is een roman over de vergankelijkheid van de tijd en de hang naar een voller, rijker, mooier leven. De psychologische analyse, zorgvuldige beschrijving en schildering van de kwetsbaarheid van de personages zijn haast magisch.

 

Jens Christian Grøndahl (Denemarken, 1959) is een van de succesvolste schrijvers van dit moment. Zijn werk verschijnt in meer dan dertig landen en werd in binnen- en buitenland genomineerd voor en bekroond met verschillende literaire prijzen. Grøndahl woont in Kopenhagen.

 

Productinformatie:

Medium: boek

Uitgever: Meulenhoff

Uitvoering: 368 blz, 24 cm., gebonden

Prijs: 22,95

NBD Biblion Prijs: 23,01 incl. bindkosten en excl. verzendkosten

ISBN: 9789029090438

BRNS Bestelnummer: 2015154344

 

Klik hier om via AIDA te bestellen >>>

 

NwBestelknop_BreakingNews

 

 

 

Aanbod geldig van donderdag 9 april 10.00 uur tot vrijdag 10 april 10.00 uur

!footertekst

 

NBD Biblion | Huygensstraat 1 | 2721 LT Zoetermeer | Postbus 7454 | 2701 AL Zoetermeer
T (079) 344 0344 | F (079) 344 0343 | E nieuwsbrief@nbdbiblion.nl | I http://www.nbdbiblion.nl/ |