Breaking News 30 april 2015
DWDD-Boek van de maand: De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése

Vandaag in Breaking News het boek dat afgelopen dinsdag door het boekenpanel van De Wereld Draait Door werd gekozen tot Boek van de maand april: De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése.

 

Het boekenpanel, met op kop Veronie Snijder-Kramer, prees het boek o.a. als volgt: 'Het is aangrijpend, lyrisch, humoristisch ─ de vertelkunst spat ervan af... het blijft lang smeulen in je hoofd'.

 EnigeEchteTwitter logo 2012

  Volg Breaking News ook via Twitter

          

De onderwaterzwemmer

P.F. Thomése

 

ThomeseDeze titel is opgenomen in Standing Orderpakket V1 (vj15), maakt geen deel uit van het Toptitelabonnement, wordt binnenkort uitgeleverd in het Top10-abonnement en is aangeboden als Express Titel in week 16.

Genre: Fictie volwassenen

 

De uitgever over De onderwaterzwemmer:

Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied, in het laatste oorlogsjaar, raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond blijft de jongen in de uiterwaard waken, turen, zoeken, maar zijn vader komt niet meer boven water. Als dertig jaar later, tijdens een Afrikaanse reis met zijn vrouw, het noodlot opnieuw dreigt, voelt hij dat de tijd gekomen is om alles recht te zetten.
De onderwaterzwemmer is een spannende en aangrijpende roman over de onherstelbaarheid van verlies, het schuldgevoel daarover en de plaatsvervangende gewaarwording zelf de afwezige te zijn. En over redding, die komt wanneer je haar niet verwacht - maar die, onder water, steeds met je is meegezwommen.

 

P.F. Thomése is een van de veelzijdigste schrijvers van ons taalgebied; romancier, essayist, polemist, verhalenverteller, ironicus en scherp cultuurcriticus: onverschrokken en trefzeker en altijd weer verrassend. Een taalvirtuoos in elk genre dat hij beoefent. Veelvuldig genomineerd en bekroond met onder meer de AKO Literatuurprijs en de Bob den Uylprijs, en in meer dan twintig talen vertaald.

Een schrijver die de literaire pers overrompelt met zijn vunzig-vrolijke humor in de J. Kessels-romans als Het bamischandaal, zijn lyriek in het aangrijpende egodocument Schaduwkind, zijn verhaalkunst in De weldoener, zijn scherpe blik in het reisverhaal Grillroom Jeruzalem.

 

Productinformatie:

Medium: boek

Uitgever: Atlas Contact

Uitvoering: 256 blz, 21 cm., gebonden

Prijs: 19,99

NBD Biblion Prijs: 20,60 incl. bindkosten en excl. verzendkosten

ISBN: 9789025444310

BRNS Bestelnummer: 2015185962

 

Klik hier om via AIDA te bestellen >>>

 

NwBestelknop_BreakingNews

 

 

 

Aanbod geldig van donderdag 30 april 10.00 uur tot vrijdag 1 mei 10.00 uur

!footertekst

 

NBD Biblion | Huygensstraat 1 | 2721 LT Zoetermeer | Postbus 7454 | 2701 AL Zoetermeer
T (079) 344 0344 | F (079) 344 0343 | E nieuwsbrief@nbdbiblion.nl | I http://www.nbdbiblion.nl/ |